Dags att börja

Ja, nu är det verkligen på tiden att jag sätter igång med pluggandet på alvar här hemma. Dock har jag varit sjuk och nu Amelia men imorgon ska hon till dagis så då ska jag ta mig i kragen och verkligen göra det jag ska. Saker som står på listan just nu är:

Öva till Geriatrik provet [ ]
Sjukvård [ ]
Rep. metodövn. Måndag 14/9 kl 09.00-12.00 [ ]
5 veckors praktik v.39-43 [ ]
Etik och livsfrågor [ ]

Har även annat som måste göras:

Mödravårdcentralen 31/8 kl? [ ]
Ultaljud 1/9 kl 13.45 [ ]
Diabetes mott. 8/9 kl 10.00 [ ]
Diabetes dr Thomas 18/9 kl 10.00 [ ]

I övrigt har jag köpt mig en ny, eller njae... en begagnad bättre mobiltelefon. Det är en samsung och den är rosa;) Älskar den, trotts lite skönhetsfel här och var!

Rebecca

Sjukling

Ja idag vaknade vi här hemma och gav oss iväg för att handla hem lite smått och gott. På hemvägen ringer telefonen och det är Lena från dagis som ville att vi skulle hämta Amelia som hade kräkts efter lunchen. Självlart ska hon bli sjuk när mitt äntligen börjar lugna ner sig, eller nja förutom att jag känner mig som en hösäck:P Jag åker iallafall ner till dagis för att hämta henne. När jag kommer hittar jag henne helt utslagen på en soffa i köket. Hon skiner upp som en sol när jag kommer och jag blir helt varm inombords.Fröken Lena tittar på mig och säger: Jag vill inte lägga mig i, men jag måste bara fråga av nyfikenhet om det är sant att Amelia ska få en lillebror till jul... jag skrattar och säger nej men i Januari. Hon berättar att Amelia har tjatat sedan hon kom tillbaka till dagis om att tomten ska lämna en lillebror till henne:D Haha! Snacka om skvallerbytta!;) Här kan man ju inte hålla någonting hemligt. Hur som helst cyklade vi hem och nu sitter vi här och tittar på pippi i vanlig ordning... bara fem timmar kvar av filmen nu... I övrigt har det hänt en hel del i dag, men det är inget jag orkar eller vill skirva om här i bloggen. Iskall inombords? Hmm, fine. Skiter i vilket, tro vad du vill.

♥Gammal bild på min lilla älskling♥

-Och någons rumpa!!!

Rebecca

Sjuk

Hej gott folk! Nu är jag tillbaka efter nästan en veckas uppehåll? Har inte varit så pigg och fick därför vistas på sjukhuset natten till Lördagen. Visade sig att magmunnen var irriterad så därav har jag haft svårigheter att andas. Fick panik i Fredags kväll när jag skulle gå och lägga mig och jag riktigt kände hur det täppte till i luftrören och gjorde ont i mellangärdet. Hur som helst så har jag kunnat vila upp mig eftersom att Amelia har varit hos mamma sedan i Fredags. Var egentligen meningen att jag skulle följa med Freddy upp till hans bror Johnny idag för att fira hans födelsedag. Men kände mig inte så pigg på det. Istället har jag ägnat mina timmar i väntan på Freddy åt att kolla film, film och åter film. Nu ska jag iallafall gå och lägga mig:)

Rebecca

Storhandlat

Ja då sitter man här och väntar på att Amelia ska komma hem från dagis;) Lilla skruttan, man saknar henne när hon har varit borta några timmar. Freddy cyklade precis ner för att hämta henne. Idag efter att Freddy hade lämnat henne åkte vi iväg för att storhandla. Har köpt massor med saker till kisen. Så som kattlåda med lock, leksaker, matskålar och ett jättesött bling halsband som tyvärr var för stort än. Har blivit av med lite kurs böcker som jag inte längre behövde så hoppas att någon vill köpa dem andra oxå. Nu känner man att skolan har börjat på allvar igen. Vi ska på introduktion både den 20e och den 21e. Sen drar det igång. Men ska bli roligt att ha något att göra. Det jobbigaste blir nog åtta veckors praktiken som vi ska ha med tanke på att man är så trött och slö hela tiden. Ska göra så gott jag kan iallafall och hoppas att jag orkar med:) Imorgon ska vi åka in till kina resturangen medan Amelia är på dagis. Har varit så sugen på kina mat jätte länge nu, så det ska bli mumsigt. Sitter och väntar på att Freddys flygande jakob ska bli klar. Den står i ugnen och retar mig!:P Hihi... jag är utsvulten!

Här är receptet för er som aldrig provat innan.


Flygande Jakob

Du behöver:

1 kg kycklingfilé
140 g bacon
3 bananer
4 dl ketchup
5 dl vispgrädde
1 ½ dl jordnötter

Gör så här:

Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform.

Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.

Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.

Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.

Servera med kokt ris och sallad.

SMAKLIG MÅLTID!

Rebecca

Helgen

Hej allihopa! Nu är jag tillbaka efter en trevlig helg:) I Lördags åkte vi ju in till sailet som bestämt. Först när vi kom in till stan gick vi hem till kusin Daniel "Dampy" som precis flyttat till egen lya inne i stan. Där fick vi kladdkaka med vaniljsås till, mums vad det var gott. Efter det gick vi ner för att kolla om det var något att ha. Daniel och jag tog oss en vända i virvelvinden medan Freddy spelade upp sina pengar på nalle automaterna, ja, ni vet den där klon man ska fånga upp saker med:P Faktiskt brukar Freddy ha riktig tur när han spelar på dem, men inte denna gången:( Efter det gick vi upp på stan och käkade och sen mötte vi mamma nere på sailet. Vi gick in i ett öltält där alla, precis alla drack öl och var fulla, ja alla utom jag:P Men jag hade dock ganska trevligt ändå. Framåt 01.00- tiden på natten kände vi att det var dags att bege oss hemåt eftersom att Freddy skulle köra folkrace på Söndagen och skulle upp kl 06.00 på morgonen för att åka till Asarum. På en fullpackad buss satte vi oss i väntan på att "buss rösten" skulle säga -Nästa, Carlandravägen! Till slut gjorde hon det och vi kunde äntligen krypa i säng när kl var runt 04.00. När jag vaknade vid halv tolv på Söndagen så var det dags att stressa iväg för att åka och kolla på folkracet. Fyra gapiga och tjatiga ungar hade vi med oss. Med Amelia inräknad, så tro vad ni vill men hon var ingen ängel den inte! Hur som helst hade vi otur eftersom att det fanns en kiosk på folkrace banan. Det man fick höra i timmar var ett evigt tjat om hur törstiga och hungriga dem var, trotts att dem hade ätit frukost precis innan vi åkte;) Förstod ju att det var godis dem ville ha. Hemresan var relativt lugn förutom att man hörde ett skrik i från baksätet om att den eller den var dum eller att den eller den slogs;P Puuh, vad skönt det var att komma hem igen! Hihi... Nu måste jag avsluta eftersom att jag skulle behöva ta mig en lååång och varm dusch innan jag ska sova!

-Tyvärr gick älsklingen inte till final eftersom att det fattades ETT poäng!

"Men det gör inget, för vi har hela bokhyllan full med pokaler ändå."

Rebecca