Tack underbara!

Vill bara säga TACK till min vän Nathalie som ställer upp och passar Alicia medan vi är i Göteborg. Det är guld värt ska du veta. Finns ingen annan som ställer upp när det gäller barnen så som du. Tack, tack, tack!
I LOVE YOU!

Rebecca

Jockiboi och Hanna Widerstedt Show

Hej på er! Innan jag kryper ner vill jag bara be om ursäkt för den dåliga uppdateringen som varit på den senaste tiden. Men den som väntar på något gott...;) Jag har helt enkelt haft ganska fullt upp med annat och sitter inte så ofta vi datorn längre vilket jag märkt idag efter att ha läst lite bloggar. Missat en hel del verkar det som? Tex att Jockiboi och Hanna Widerstedt har kommit ut med andra delen av sin "show" hmm, nåja kalla det vad ni vill. Totalt korkade båda två men ändå ganska underhållande. Själv tänkte jag kika innan läggdags. 

Rebecca

Social fobi, vad är det?

Har du egentligen någon aning om hur det känns när man utger sig för att vara utåtriktad, social och pratglad när man egentligen inte är det? Har du någon gång skrivit ett CV där det står att du älskar att komma i kontakt med nya människor, när det egentligen är en lögn? Börjar du svettas, känna dig illa till mods och få ångest i nya människors sällskap? Vill du bara gå under jorden när någon du inte känner vill prata med dig? Slippa ringa telefonsamtal för att du inte kan prata? Har din blyghet övergått till en jobbig last för dig där du börjat isolera dig? Då är det nog dags att börja fundera över social fobi.

Testa dig HÄR 

Mitt resultat blev följande:

RESULTAT
Din poäng är 72.
Maxpoängen på skalan är 80.


Normdata: personer som ej har social fobi får i genomsnitt 15 poäng medan personer som har social fobi får i genomsnitt 43 poäng. En poäng över 30-35 indikerar en ökad risk för siginifkanta besvär i sociala interaktionssituationer.



Ska man gå efter testet så är det ju tydligt att jag lider av social fobi? Men det tänker jag inte göra, istället går jag på min känsla vilken visar tydligt att det är detta som är mitt problem.

Allt började -04 när vi flyttade till ett hus utanför Rödeby. Från att ha bott centralt, haft nära till kompisar etc. till det totala ödet. Det kändes som att allt togs ifrån mig. Vänner, skola m.m. Det enda umgänge man hade var ju familjen i princip. Sedan kom ju förvisso Freddy in i mitt liv, och som många av er vet träffades vi ju genom hans bror som tack och lov (!) flyttade in i huset brevid oss. Där det tidigare hade bott ett pensionerat par. Låt oss kalla dom för Gösta och Rut. Ja ni förstår ju själva, inget partyfolk direkt. Hur som haver, Freddy var ju precis som jag. Blyg och tillbakadragen. Perfect match! Nu efter flera år tillsammans så vill jag nog påstå att han har blivit mer "vågad" av sig medan mina svårigheter i socialt samspel med andra människor blivit allt värre. Freddy och jag flyttade ju ganska snabbt ihop i en etta OCH sen vet ni ju alla vad som hände *nupp, nupp* Amelia föddes och jag stängde väl in mig allt mer. Nykär med en nykläckt ville man ju inte störas eller gå ut och träffa andra människor. Samma visa med Alicia. Därav befinner jag mig där jag är idag. Missförstå mig rätt nu, jag skyller inte detta på Freddy och barnen, för dom är det bästa som hänt mig. Istället skyller jag på mig själv som lät mig isoleras.
  

Rebecca

Tre dagar kvar

Hej på er! Nu har man börjat som Amelia. Sitter här och räknar ner dagarna tills vi ska åka till Göteborg:P Ska bli himla skönt att komma härifrån lite. Dock kommer jag att sakna lillsisan här hemma som Nathalie ska passa. Men känner jag henne rätt så hittar dom nog på något roligt tillsammans:) Hur som haver så blev det inget längre inlägg idag tyvärr. Nu ska jag nämligen plocka fram så vi kan äta lite mysfrukost;)

Rebecca

Some news

Hej på er! Jisses vad vi har haft att göra dessa dagarna. Amelia fyllde 5 år den 29e och det har firats i omgångar kan man säga. Först ensam med oss här hemma, sen med sina kompisar när hon hade sitt födelsedags disco och sist men inte minst som vanligt tillsammans med farmor. Tänka sig att jag är mamma till en FEMÅRING, det känns stort:) Jag sa till Amelia att hon skulle sluta att fylla år eftersom att jag själv bara blir äldre och äldre (eller åtminstone känns det så). Till svar fick jag: Men du kommer ju alltid att vara min mamma, fastän att du är gammal. Sötunge! Vad jag älskar dig! ♥

När det kommer till Alicia så börjar jag undra lite över hennes beteénde gentemot andra barn. Helt utan anledning kan hon gå fram och putta eller riva till någon. Varför? Vill hon ha uppmärksamhet? Det spelar ingen roll vem det är. Liten som stor så går hon först fram och "lådsas" vara snäll genom att klappa fint. Två sekunder senare "fäller hon ut" sina klor och river till. Jag hoppas verkligen att det lugnar sig snart, för på dagis verkar hon vara helt annorlunda? Det tråkiga är att folk uppfattar henne som en "jävelunge" och milt sagt uttrycker sig så när dom pratar om henne. Man får ju inte glömma att hon faktiskt är ett barn, mitt barn som jag trots allt älskar av hela mitt hjärta! ♥

Medan jag ändå är i farten nu kan jag ju skriva om våra planer den 27e nu. Då har vi bestämt att vi tar båda, alt. bara Amelia med oss över helgen upp till Göteborg. Vi tänkte att vi skulle tillbringa tiden där tillsammans med morbror Peter och hans familj! Förhoppningsvis blir det även ett Lisebergsbesök som Amelia tjatar om;) Ser verkligen fram emot detta och Amelia kommer nog tycka att det är jättespännande med tågresa fram och tillbaka. Och hon finner nog stor glädje inför att träffa Pauline igen:)

Nej, nu får jag avsluta detta inlägg med att önska er en riktigt...

 

Rebecca