Mina fötter har lixom försvunnit

... och inte har dom synts till på ett bra tag heller;)

Rebecca

Lek och bus

Hej på er! Igår hade vi besök utav Tezzi som hade med sig sin lille son Theo. Hon var här med en hel hög kläder till våran kommande gosse. Superfina kläder och jag blev helnöjd! Tack underbara människa!:)

Theo myser i solen

Flickornas vänner på besök

Amelia, Emma, Alva, Loke och Alicia

... Och idag hade vi besök utav Alexandra och hennes lille son Isak. Tyvärr fick jag inga bilder på Isak då kameran som vanligt var urladdad:(

Alexandra och Alicia

Amelia

En trött Alicia efter all lek

Rebecca

Mammas lilla goja

Kanske dags att krypa ner snart?:) Klockan är snart fem på morgonen och inatt har jag pulat med tvätt och dyl. Känner mig inte ett dugg trött vilket troligtvis beror på att jag somnade redan runt 20-tiden igår kväll med Amelia vid sidan om mig. Sedan vaknade jag stax innan midnatt igen. Inte bra det där, att lägga sig och försöka få sina barn att somna. Det blir ju att man söver sig själv istället. Men det är ju så mysigt att gosa ner sig med barnen och ligga och lyssna på deras funderingar. Detta barn låter som en papegoja numera och dom roliga kommentarerna hon kommer med kan man skratta gott åt många gånger.

Som häromdagen när hon inte fick gå ut på förmiddagen pga att det regnade, kommer hon fram till mig helt utan anledning och gråter.

-Jag: Vad är det? Varför är du ledsen?
-Amelia: Jag kan inte leva längre!
-Jag: Va? Vad nu? Har du ont någonstans!
-Amelia: NEEEJ!
-Jag: Men vad är det med dig då?!
-Amelia: LOKE LEKER JU BARA MED EMMA NU OCH INTE MED MIG, JAG KAN INTE LEVA DÅ!

Tidigare kommentar:

-Amelia: Hur mycket älskar du mig mamma?
-Jag: Upp till himlen, ner och tillbaka igen.
-Amelia: Vet du vad Loke säger?
-Jag: Nej?
-Amelia: Att jag är den vackraste i hela världen!

Loke är för er som inte vet ett grannbarn som Amelia väldigt ofta och gärna leker med.
Tror att hon är lite in looove;)

Rebecca

Lite intressant om hårvård

1. Tvätta inte håret oftare än varannan dag! Ännu bättre är om du står ut med att tvätta det 2-3 dagar per vecka. Har du möjlighet så låt gärna bli att tvätta håret så länge du kan, och då menar jag minst en vecka o gärna mer!
2. Använd inte stylingprodukter mer än nödvändigt..
3. Använd värmestyling så sällan du kan, och måste du använda det så tänk på att vara noga med att skydda håret med ett bra värmeskydd innan!
4. Borsta håret endast då det är torrt och kamma det försiktigt med en bredtandad kam eller red ut med fingrarna då det är vått.
5. Använd svinhårsborste! Det drar bäst ut hårets naturliga oljor som finns i hårbottnen och är väldigt skonsam för håret.
6. Tänk på att håret är skört som papper då det är blött! Tänk därför på att behandla det med yttersta försiktighet, låt alltid håret självtorka, TRYCK ut vattnet ur håret, snurra det inte och gnugga inte med handduken!
7. Somna absolut inte med vått hår!
8. Massera in schampot försiktigt med fingertopparna, akta dig för att skrapa med naglar!
9. Massera hårbottnen försiktigt med fingertopparna ett par minuter varje dag, det stimulerar hårsäckarna och ökar blodcirkulationen.
10. Använd hårinpackning 1 gång per vecka och låt sitta i ca 30 minuter, oavsett vad som anges på förpackningen! Vira in håret i en handduk under tiden du väntar.
11. Skölj alltid ur håret med kallt vatten för att hårstrået ska slutas och håret blir fräschare och lättare att reda ut.
12. Använd rikligt med balsam och låt verka ett par minuter innan du sköljer ur det..
13. Ta balsam (en klick stor som en tia) fördela i handdukstorrt hår. det blir lättare att reda ut och blir inte lika trassligt. Låt det sitta kvar.
14. Tänk på att vara noga med att använda solskydd på sommaren, använd gärna en hatt för att skydda håret mot solens UV-strålar.
15. Var noga med att tvätta ur håret när du badat i havet, solens strålar bränner extra hårt på saltvattnet i ditt hår!
16. Sov med fläta!
17. Använd hårolja efter duschen för att återfukta håret.
18. Använd babyprodukter då dessa är extra skonsamma.
19. Ska du klippa och färga ditt hår men inte vet vad du ska börja med? Enkelt! ska du endast klippa topparna gör du detta EFTER att du färgat håret. Ska du däremot klippa av en bra bit av håret är det smartast att göra detta innan du färgar det..
20. Tänk på att aldrig använda hårinpackning efter att du använt silverschampo då inpackningen har en förmåga att "suga ur" schampot.
21. Har du mycket tovor i håret? Börja med att borsta topparna och arbeta dig in mot hårbotten!
22. Använd aldrig hårsnoddar med dendär "metallklämman" på, det sliter fruktansvärt på håret!
23. Har du hår som når ner en bit över ryggen så för fram detöver bröstet om du sitter ner på en möbel med rygg annars nöter du hårtopparna mellan din rygg och möbelns rygg.
24. Sätt hellre upp dit hår i en knut än en hästsvans då du skyddar dina hårtoppar genom att göra detta.
25. Sätt upp håret om det finns risk att du fastnar i saker tex vid städning.
26. Välj endast mjuka och släta håraccessoarer istället för hårda vassa som tex metallklämmor.
27. Tänk på att använda ytterst lite hårschampo då det sliter på håret! Men var noga med att överdosera med balsam!
28. Ät nyttig och varierad kost, Se till att få i dig mycket B- och E-vitaminer som är bra för håret..
29. En kluven hårtopp går aldrig att reparera. däremot finns produkter som tillfälligt "limmar" ihop toppen så att den inte ser skadad ut men dock kan skadan sprida sig uppåt hårstrået och göra håret trassligt!
30. En kluven hårtopp ska klippas av så fort som möjligt, innan den hinner sprida sig.
31. Schamponera endast hårbottnen, det räcker med att det sedan sköljs igenom topparna.
32. Dra inte upp allt hår i en kalufs på huvudet när du schamponerar det, utan låt det hänga fritt längs ryggen och massera försiktigt in schampot i hårbottnen med fingrarna.
33. Att använda för varmt vatten vid dusch gör att din hårbotten kan bli irriterad och att du fäller mer hår än normalt.
Duscha därför alltid i ljummet.
34. Skölj alltid ur håret (EJ HÅRBOTTEN) med iskallt vatten! Fyll en flaska med vatten och 1-3 msk äppelcidervinäger (lukten försvinner när håret torkat) och häll över längden.
Bägge dessa metoder stänger hårstråna och gör håret mjukt o blankt.
35. Borsta inte håret varje dag! Gör det så sällan som möjligt.

Stulen fakta och mycket mer lärorik information om hårvård kan ni hitta hos Nina!
Rebecca

Tillbaka efter ett uppehåll

Hej på er underbara läsare! Ser och förstår varför en del utav er har valt att sluta följa min blogg. Inte så konstigt med tanke på att jag valde att lägga min fulla fokus på annat än bloggen under sommaren, dvs pga personliga ting. Nu tänker jag iallafall försöka ta nya tag och uppdatera er en hel del innan bebis väljer att titta ut. Dels för min egen skull men även för eran.

Kan ju börja med att berätta att jag var på TUL vilket betyder tillväxtultraljud för drygt tre veckor sedan. Detta pga min diabetes. Med ett TUL kan dom följa upp med jämna mellanrum att den lille väger och växer som han ska. Och ja, det konstaterades åter igen att det är en pojk. Just därför skriver jag han. Hur som helst såg allt kanonfint ut. Han följer mittenkurvan och har 300gr kvar att växa till sig av om han vill. Nu på onsdag alltså den 8/8 ska jag på ytterligare TUL. Och då hoppas jag att allt ser lika bra ut som sist:)

Freddy och jag har även valt ett namn till honom nu, men vilket det blev väljer vi att vänta lite till med att gå ut med!:)

I övrigt kan jag berätta att Amelia föddes i vecka 38 och Alicia i vecka 37. Därför kan ni ju kanske förstå att jag börjar bli nervös då det kanske bara återstår 7-8 veckor utav denna graviditeten. Jag är SKITRÄDD! Allt går för fort och jag vill gärna ha en förvarning någon dag innan det är dags precis som med Alicia, kommer ni ihåg?

LÄS HÄR

Rebecca