Valborg

Hej hallå gott folk! Har tyvärr inte tid att uppdatera så mycket pga storstädning här hemma:) Jag vill iallafall passa på att önska er alla en riktigt trevlig Valborg. Kram på er!

Rebecca

Framtida kärleksparet?

Hej hallå gott folk! Måste bara skriva och berätta om min underbara dotters kärleksbekymmer. Tre år och har redan kommit in i en period med killar och pms. Haha! Tessan, Rikard och alla barnen var ju här idag och fikade med oss ute på gården. Alla barnen lekte och hade roligt tillsammans. Efter en stund ser jag Rikards son Max stå i skym undan tillsammans med Amelia. Han är så kär i henne, men hon verkar dock inte vara lika intresserad:D Hur som helst hör vi hur dem står och diskuterar med varandra... 

Max: Men vad är det Amelia? Varför är du arg?

Amelia: Men jag vill ju inte prata med dig har jag ju sagt!

Haha! Undrar hur detta slutar när dem kommer i tonåren?
Här ser dem lyckliga ut iallafall;)

Rebecca

Fest+fest=bakfylla

Hej hallå gott folk! Hoppas ni mår bra. Själv mår man som man förtjänar. Mamma tog båda barnen i Fredags och därav blev det fest hos Ronja. Ska man skylla på mamma då eller? Ah, jag gör det! Mådde därför inte så bra i Lördags och mina planer var att vila upp mig medan Freddy skulle få roa sig lite utan mig. Men ack nej! Så blev det inte. Tog mig några återställare även i Lördags och sedan var det igång igen. Vi var uppe hos Freddys bror Loyd. Hade mycket trevligt om jag får säga det själv men det har nog blivit lite väl mycket denna helgen. Särskilt för en annan som inte är van heller. Nej nu blir det lungt ett tag, åtminstone tills på Fredag då jag skulle följa med Marica hem till Sandra;) Blir troligtvis fest även på Lördag? *Att man aldrig lär sig* Hur jag gör återstår att se, som det känns nu vill jag bara gräva ner mig. Här kommer ett par bilder från i Fredags;)

Tessan, Monny och jag...

Tessan och jag:)

Tessan och Sofie:P


Vill trots allt tacka alla för en trevlig helg!

Rebecca

Alicia hissar och dissar

Hej hallå gott folk! Nu har det blivit lite g  l  e  s  t här igen. Inte för att jag inte har orkat blogga. Nejdå! Utan för att ni skulle hinna med att läsa föregående inlägg som kanske blev lite väl långt? Därför fick ni ett par dagar på er att läsa det;) Lovar att inte skriva så mycket i fortsättningen. Idag har Alicia fått smaka burkmat. Tidigt (jag vet) så klaga inte! Dock tyckte hon inte alls om det, så istället fick hon smaka hemmagjord potatismos. Detta var bättre tydligen. KLAGA INTE SA JAG! Hon somnade runt åtta tiden nu ikväll och har sovit sedan dess, utan att ha fått välling. Det måste betyda att hon blev mätt på potatismoset:P Lilla gullunge vad hon är duktig! Ikväll har jag och Amelia varit hemma hos mormor en runda och visat våra kort som vi beställde hem ifrån extrafilm här om dagen. Hon ville genast ha ett kort på Alicia och sätta in i familje ramen där hon har barn, barn-barn och barn-barns-barn insatta. Tror det tog en halvtimme innan hon hade bestämt sig för vilket kort hon ville ha. Hon är ju så söt på alla bilder och då är det inte så konstigt att hon fick svårt för att bestämma sig;) Men till slut hittade hon rätt i högen! Amelia ska hem till mamma imorgon och hur länge hon stannar där återstår att se. Kanske hinner att möblera om i vardagsrummet innan hon kommer hem igen? Ja, jag vet att jag möblerade om för ett tag sedan. Men jag trivs helt enkelt inte med det och trivas i sitt hem ska man ju göra. Förresten? Vart beställer ni era bilder? Jag tänkte att jag ska vara riktigt snäll idag, för vad kan man förvänta sig utav "Sveriges största bloggerska" lixom? Beställer du dina bilder på Extrafilm och är sugen på att knåpa ihop din egna fotobok? Ange isåfall erbjudandekoden Katrine i varukorgen så får du 50%rabatt;) Självklart skämtar jag bara! Koden ni ska uppge är 50extra. Nej, nu ska jag krypa ner. Godnatt på er!



      

Rebecca

Lunginflammation eller RS-virus?

Hej hallå gott folk! Idag började dagen med bvc besök. Hade tid med Alicia klockan 13.10 och klockan 14.15 skulle jag tillbaka igen med Amelia som skulle på 3-års kontrollen. Dock blev allt en enda röra när vi kom ner. Medan Amelia och Freddy stannade kvar i lekrummet tog jag Alicia och gick in i det lilla undersöknings rummet. Jag frågade om han kunde lyssna på hennes lungor eftersom att vi har varit oroliga pga hennes förkylning som nu lett till att hon rosslar och andas jättefort. Vikt och längd togs detta såg fint ut iallafall:) Sedan lyssnade han på henne och var tvungen att hämta en läkare. Sagt och gjort, in kommer en kvinnlig sådan. Hon lyssnar på henne och blir alldeles förskräckt. 

- Ojoj ni måste åka in till barnkliniken och få luftrörsvidgande!
 

Jag stammade fram: Men, men... vi har ju tid här igen om en timme med Amelia?

Den avbeställer vi och tar det den 27e istället, svarade han. Här har ni en remiss till kliniken, åk nu raka vägen in! Helt förskräckt blev jag då jag avskyr att ligga på sjukhus. Kontrollbehov som jag har så började jag även tänka på tvätten, städningen, räkningarna och maten? Allt bara snurrade i huvudet. Hungriga var vi oxå eftersom att vi inte hade ätit någon frukost varken jag eller Freddy så innan vi gick hem så fick det bli hamburgetallrik till mig och Amelia och en kebabtallrik till Freddy. Vi stressade i oss maten för att sedan traska hemåt och ringa efter någon som kunde köra in mig och lillan till sjukhuset. "Mr Big" körde in oss. I väntan på honom kunde jag packa ner kläder m.m om ifall att vi skulle bli inlagda. Jag han även med att duscha Alicia och fräscha upp henne lite eftersom att hon hade svettats i den tjocka vinteroverallen. Bytte kläder på henne och klädde på henne ytterkläderna igen. Sedan var det dags att bege sig. Vi blev avsläppta utanför huvudentrén och tog först en runda inom apoteket för att hämta insulin till mig (diabetiker) Väl klara där så tog vi hissen upp till våningen vi skulle vara på. Jag gick in och frågade en av personalen om vart vi skulle vara. Han visade vägen och bad oss sitta ner och vänta. Vi väntade och väntade och väntade och vän... Helt plötsligt kommer en liten söt pojke fram för att titta lite på Alicia. Jag frågade pappan hur gammal han var och han svarade att han var 14 månader. En riktigt söt liten kille som inte alls verkade bry sig om att vi var främmande människor. Han kröp upp och satte sig i knät på mig och satt och kelade;) En riktig tjejtjusare. Pappan satt och suckade då han hade fått vänta i evigheter han oxå. Sedan blev han inkallad med sin son och vi satt kvar och väntade ytterligare en halvtimme. Sedan kommer han ut med sonen och får sitta ner och vänta (igen) Äntligen var det vår tur! Vi kom in och fick ta en vikt och sätta en sådan dära "nypa" som mäter syresättningen på hennes stor(lilla)tå. Sedan var det dags att sitta ner och vänta åter igen även för våran del. Pappans barn började tjata om mat och Alicia började bli lite otålig även hon. Sedan satte jag mig vid tvn med Alicia för att fördriva tiden med något annat. Där satt jag och hörde hur pappan skällde ner en sköterska.

- Vafan? Hur länge ska vi behöva vänta? Vi drar snart!

Efter två sekunder kommer det en sköterska och kallar in dem. Han hittade sonen i den lilla lekstugan som står i lekrummet. Pappan kröp in då sonen vägrade att komma ut och sedan sa det *krasch, bonk, brak* Pappan snubblade och ramlade baklänges med sonen i famnen. Jisses! Vad arg han var! Ögonen var helt svarta och han stirrade argt på sköterskan som frågade hur det gick. Själv tyckte jag verkligen synd om honom då jag vet att han hade väntat jättelänge på att få komma in en andra gång. Även jag började lessna men bet ihop. Sedan var det även våran tur. Sköterskan lade Alicia på britsen och lyssnade på hennes lungor. Jag var helt hundra på att vi skulle behöva stanna kvar för observation. Men istället säger hon att vi kan åka hem, hon behövde inte ens andas luftvidgande. Efter (flera) timmars väntande kunde vi äntligen ta bussen hem. Skööönt! Men nu ska jag inte gå utanför dörren med henne eftersom att hon bara blir ännu dåligare av det och kommer någon sjuk hit och vill hälsa på så får dem vänta tills dem är helt friska i fortsättningen. Vill verkligen inte riskera att det utvecklas till RS virus eller att hon får lunginflammation. Hoppas att denna envisa förkylningen lägger sig snart då hon har varit förkyld i över en månad stackaren. Väl hemma så såg jag att det var nystädat. Älsklingen hade både städat och tvättat medan vi var iväg. Tack hjärtat! Älskar dig!

Innan jag avslutar detta inlägg vill jag bara berätta för er som (inte vet) vad RS-virus är för något. Detta är ett virus som oftast börjar med en vanlig förkylning. Viruset sprids under vintertid och under tidig vårperiod. Märker du att barnet andas väldigt fort, har svårt för att äta och behöver täta pauser emellan flaskmatningen, rosslar, och med detta kanske till och med får feber? Då bör du uppsöka sjukhus. Läs mer HÄR.


Rebecca