Hemma från Apun!

Hej på er underbara läsare! Kom hem för drygt en timme sedan ifrån min Apu. Idag har jag fått skriva in provresultat i folks journaler. Har även fått skriva ut remisser;) Det ni! Jag fick till och med beröm för att jag är så snabb-lärd när det gäller datorer. Nu ser jag fram emot att få ta lite prover oxå!
 

Rebecca

Vila i frid Peter Ivarsson

Det som länge har befarats har nu inträffat. Peter "lillen" Ivarsson blev mördad!
Läs mer HÄR





Rebecca

Stödj EB-föreningen DU oxå!


Har nyligen börjat följa mamma Hannas blogg. Hon är mamma till tre små killar varav en av dom är lilla Hugo. Han har drabbats av sjukdommen EB. Föräldrarna och syskonen lever med en ständig rädsla över att förlora sin älskade son och lillebror. Genom att köpa en fjäril stödjer du EB föreningen. Fjärilarna finns bl.a att köpa på Babyproffsen eller Willys.
  
Epidermolysis bullosa är en genetisk hudsjukdom som ger upphov till blåsor över hela kroppen. Det finns ingen behandling mot sjukdomen i dagsläget. Epidermolysis bullosa (EB) omfattar ett 20-tal olika sjukdomar som kännetecknas av en ärftlig benägenhet för blåsbildningar i huden (i vissa fall även i slemhinnor). Ingen svensk benämning finns men epidermolysis betyder "avlossning av överhuden" och bullosa "blåsbildande".

De tre vanligaste EB-sjukdomarna är EB simplex (EBS), junktional EB (JEB) och dystrofisk EB (DEB).

Den allvarligaste formen, Herlitz, drabbar alltid barn i spädbarnsåldern och är dödlig, oftast dör patienten inom något år. Dödligheten grundar sig i att infektionsrisken är extremt hög vid så omfattande hudavlossningar som förekommer vid denna typ. Denna variant är extremt sällsynt.

Källa: www.wikipedia.se

Rebecca

Tävlingen avslutas på Söndag den 2/10

Rebecca

Vill du följa min blogg?

Rebecca